Straipsniai

Trijų žingsnių programa lengvai savijautai

Virškinimo sistemos ligos užima 2-3 vietą tarp dažniausių sveikatos sutrikimų. Virškinimo metu maistas yra susmulkinamas ir suskaidomas. Suskaidytas medžiagas organizmas panaudoja kaip žaliavą tolesnei molekulių sintezei ar kaip energijos šaltinį. Jeigu šis procesas streikuoja, organizmas negauna būtinų medžiagų, organų veikla ima strigti, ilgainiui gali išsivysti įvairūs negalavimai ir ligos: vidurių užkietėjimas, viduriavimas, rėmuo, opos ir pan.

 

Šios trijų žingsnių programos tikslas palaikyti sklandų žarnyno darbą, pagreitinti medžiagų judėjimą žarnyne ir taip išvengti toksiškų medžiagų kaupimosi bei palaikyti pakankamą virškinimo fermentų kiekį.

 

Pirmasis žingsnis – maistinės skaidulos, natūrali žarnyno šluota. Skaidulinėmis medžiagomis vadinami angliavandeniai (polisacharidai), kurių yra augaliniuose produktuose. Jos yra nepakeičiama pagalba žarnynui, padeda maistui lengviau ir švelniau slinkti, palaiko drėgmę ir pagreitina maisto judėjimą žarnynu. Jos tarsi „suriša“ maisto likučius storojoje žarnoje – išvalo nereikalingas, žalingas medžiagas, kurios greičiau pašalinamos.

Maistinių skaidulų suaugusiam žmogui reikėtų apie 25–30 gramų per parą. Tyrimų duomenimis, lietuviai suvartoja apie 17,9 gramo skaidulų per parą. Šaltuoju metų periodu ir pavasarį, kai sumažėja vaisių ir daržovių, jų ypač trūksta.

Pakankamai skaidulų būtina gauti visiems žmonėms, tačiau ypač reikėtų akcentuoti vyresnio amžiaus žmones, besilaukiančias ir žindančias moteris, kadangi šias žmonių grupes dažnai vargina vidurių užkietėjimo problema. Maistinės skaidulos natūralus ir saugus būdas šios problemos sprendimui. 

Maistinių skaidulų gausu vaisiuose, daržovėse, neapdorotų grūdų produktuose. Vienos vertingiausių ir švelniausiu poveikiu pasižyminčių skaidulų gaunamos iš balkšvųjų gysločių luobelių. Jos sugeria labai daug vandens ir suformuoja gelio pavidalo masę žarnyne, dėl to nesuvirškintos medžiagos greičiau pasišalina iš žarnyno, kas itin naudinga, kai viduriai yra linkę užkietėti. Svarbu pažymėti tai, kad maistinių skaidulų teigiamą poveikį sustiprina kartu vartojamos pieno rūgšties bakterijos, t.y. šie abu komponentai pasižymi sinerginiu poveikiu, todėl gaunams daug geresnis efektas nei vartojant vien skaidulas ar vien bakterijų kultūras.

 

Antrasis žingsnis – pakankamas žarnyno bakterijų laktobacilų ir bifidobakterijų kiekis. Jos palaiko normalią žarnyno mikrofloros sudėtį, kurios disbalansą gali sukelti netaisyklinga mityba, stresas, antibiotikų vartojimas, ilgalaikis ir negydomas vidurių užkietėjimas ir kt. Taip pat su amžiumi žmogaus organizme šių bakterijų dauginimasis lėtėja.

 

Trečiasis žingsnis – augalinės kilmės virškinimo fermentai, natūrali maisto skaidymą lengvinanti priemonė. Kai kuriuoses augaluose yra ypač daug natūralių maisto skaidymą palaikančių elementų. Visas termiškai neapdorotas augalinis maistas turi savų virškinimo fermentų. Tačiau ne visus produktus galime valgyti žalius arba valgome jų nepakankamai. Teigiamai virškinimą veikiančių medžiagų gausu imbieruose, pankoliuose, pipirmėtėse, ananasuose ir kt.

 

Visą trijų žingsnių sistemą galime rasti LEPICOL PLUS šaukštelyje.

 

LEPICOL PLUS unikalus, natūralios kilmės medžiagų trio:

Balkšvųjų gysločių luobelės – itin švelnaus poveikio maistinės skaidulos ir daug vandens sugeriančios skaidulos, ypač naudingos, kai viduriai yra linkę užkietėti. Sudėtyje yra inulino – tai dar viena maistinių skaidulų rūšis, gaunama iš cikorijų.

Pieno rūgšties bakterijos – laktobacilos ir bifidobakterijos

Augalinės medžiagos virškinimo palaikymui (imbieras, pankolių sėklos, pipirmėtės, papainas,  bromelainas)